Na Cetinju je danas, u 71. godini, nakon kraće i teže bolesti preminuo dugogodišnji fudbalski sudija, sportski radnik i doskorašnji član Uprave Fudbalskog kluba “Lovćen” Vaso – Noko Vujović.

Tokom bogate karijere, bio je među najcjenjenijim arbitrima Prve fudbalske lige SFR Jugoslavije, a sudio je neke od najznačajnijih utakmica u istoriji jugoslovenskog fudbala. Po završetku karijere, ostao je u sportu. Prvo radeći u sudijskim organizacijama, a potom se posvetivši klubu iz svog grada. Tako je bio i član rukovodstva FK “Lovćen”, i to u vrijeme kada je klub osvojio Kup Crne Gore 2014. godine i izborio prvi plasman u evropska takmičenja. Istovremeno, Vujović je bio i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore. Tokom čitave karijere na raznim funkcijama, Vujović je neumorno radio u cilju boljitka cetinjskog i crnogorskog fudbala.

Vujović je, inače, prvi internacionalni fudbalski sudija iz Crne Gore. Među dostignućima iz njegove fudbalske karijere je i činjenica da je bio član mlade reprezentacije SR Crne Gore.

Uz sve navedeno, čitaoci “Cetinjskog lista” izabrali su 1988. godine Vujovića za najboljeg lijevog beka u istoriji “Lovćena” – čime je zavrijedio mjesto u postavi najboljih 11 igrača u istoriji kluba.

Fudbalski klub “Lovćen” sjutra će, povodom smrti Vasa – Noka Vujovića, organizovati komemorativnu sjednicu, koja će, sa početkom u 10 časova, biti održana u sali Skupštine Prijestonice Cetinje.

Pitaj ili komentariši

Standings provided by Sofascore LiveScore
1. CFL 2018/19 | strijelci
Arhiva objava